صنعت نساجی
صنعت نساجی - صنعت نساجی در ایران دارای دیرینگیای دورودراز و یکی از مهمترین بخشهای اشتغالزا است. صنعت نساجی در ایران جزء صنایعی برشمرده میشود که از پیشینه? فراوانی برخوردار بوده است.
تاریخچه
در حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم غارنشین فلات ایران بر اثر تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشتها روی آوردند و زندگی تازهای را آغاز کردند و در تمدن آنها نسبت به دورانهای پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد. قدیمیترین مردم دشتنشین، مردم محل سیلک نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی ایشان را در آنجا به دست آوردهاند. ..... در همین محل مقداری دوکهای سنگی و گِلین به دست آوردهاند تصور میرود که مردم آن زمان با صنعت نساجی آشنایی داشتهاند.
در دوران مدرن کارخانههای تاریخی پارچهبافی در اصفهان نقش تعیینکنندهای در تاریخ صنعت نساجی در ایران داشتهاند.
بر پایه? سند چشمانداز 1404 ایران، صنعت نساجی ایران باید به رتبه سوم منطقه (خاورمیانه) و رتبه پنجاه جهان دست پیدا کند. معنی روشن و هویدا این سخن این است که نام ایران، در حال اکنون حتی در میان سیاهه 50 کشور برتر صنعت نساجی جهان نیز قرار ندارد.
در ایران یازده صنعت بهعنوان صنایع استراتژیک انتخابشدهاند که عبارتاند از:
- صنعت خودرو
- صنعت فولاد
- صنعت نساجی و پوشاک
- صنعت سیمان
- تایر و تیوب
- لوازم خانگی
- صنعت کاشی و سرامیک
- صنعت مس
- صنایع سلولزی یا صنعت چوب و کاغذ
- صنایع غذایی و آشامیدنی
- صنایع دریایی
صنعت نساجی سومین صنعت از صنایع استراتژیک ایران است و این نشان از اهمیت آن در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کلان کشور ایران دارد. بااینحال کمتوجهی به صنعت نساجی و پوشاک در ایران موجب شده تا این صنعت در سالهای اخیر نهتنها رویش را تجربه نکند، بدتر از آن، اینکه با رکود نیز روبرو شود.