سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فرش ایران

ریسندگی نخ های فیلامنتی

مزایای ریسندگی نخ های فیلامنتی نسبت به نخ های ریسیده شده

یکی از مواد اولیه مهم در صنعت فرش ماشینی، نخ های فیلامنتی هستند. نخ های فیلامنتی از نظر خواص فیزیکی-مکانیکی تفاوت های زیادی با نخ های ریسیده شده دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

نخ های فیلامنتی از نظر نمره و سایر خواص فیزیکی-مکانیکی، یکنواخت تر از نخ های ریسیده شده هستند، به عبارت دیگر ضریب نایکنواختی (CV%) در نخ های فیلامنتی بسیار کمتر از نخ های ریسیده شده است.

عموماً نخ های فیلامنتی در مقایسه با نخ های ریسیده شده هم نمره، دارای استحکام بالاتری هستند.

ازدیاد طول تا حد پارگی نخ های فیلامنتی معمولاً بیشتر از نخ های ریسیده شده هم نمره می باشد.

راندمان بافندگی با نخ های فیلامنتی به دلیل استحکام بالاتر، یکنواختی بیشتر و در نتیجه پارگی کمتر این نوع نخ ها، بیشتر از راندمان بافندگی با نخ های ریسیده شده است.

سطح نخ های فیلامنتی بر خلاف نخ های ریسیده شده، صاف و صیقلی بوده، پرز نداردمگر آنکه عملیات تکمیلی مانند تکسچرایزینگ بر روی نخ انجام شده باشد.

پرزدهی نخ های خاب فیلامنتی در حین بافندگی بر خلاف نخ های ریسیده شده، تقریباً صفر است.

تولید پرز در فرش های بافته شده با نخ خاب فیلامنتی در مقایسه با فرش های بافته شده با نخ خاب ریسیده شده بسیار ناچیز است.

ثبات شستشویی نخ فیلامنتی "رنگ شده به روش استفاده از مستربچ در اکسترودر ذوب ریسی" بالاتر از نخ های ریسیده رنگرزی شده با رنگزا می باشد.

با توجه به مزایای متعدد نخ های فیلامنتی به ویژه از نظر اقتصادی، کمتر بخشی از صنعت نساجی است که از نخ های فیلامنتی در تولید منسوجات بهره نبرده باشد. صنعت فرش ماشینی نیز به عنوان یکی از بخش های بزرگ صنعت نساجی از سال ها پیش نخ های فیلامنتی را در اجزای مختلف فرش به ویژه خاب آن به کار برده است. با توجه به آنکه بیش از 70 تا 85 درصد از وزن فرش را نخ های خاب تشکیل می دهند، صرفه جویی اقتصادی ناشی از به کارگیری نخ های فیلامنتی به جای ریسیده شده در خاب فرش از نظر هیچ یک از تولیدکنندگان فرش ماشینی دور نمانده است.